Boskeun: krachtig bier met smaakvol aroma

Het is weer zover, de Stille nacht is op en er staat al een nieuw streekbier te trappelen: Boskeun in Esen bij De Dolle Brouwers. Het recept bevat bleke mout, Poperingse Golding hop in bellen, biologische rietsuiker, zuiver oerwater, hoge gisting, gisting en nagisting in de fles.

Het resultaat is een krachtig bier met een heel specifieke smaak en aroma. Aan de kenners om bessen, zoethout, droge bladeren, vanille, chocolade en nog zoveel meer te ontdekken in de smaak, de nasmaak en het aroma. 

 

Alle bieren van De Dolle Brouwers zijn niet-gefilterd, niet-gepasteuriseerd en met nagisting. alc :9% Boskeun is de bijnaam van Jo, één van de broers Herteleer.

Toen de twee broers alweer slaags geraakt waren (spelen en vechten, wat is het verschil?) was er een wonde boven Jo's bovenlip. Dit was voldoende om hem de bijnaam Keun te geven (een hazenlip), later Boskeun.

Aangezien Boskeun een Paasbier is, raden we aan om het geen eeuwen te laten marineren maar het alleszins binnen het jaar te consumeren. Koel en donker bewaren 

DE BESTELDE BOSKEUN IS KLAAR ! afhalen ieder weekend in maart , tot dan , prijs bier 33€ per bak , even bellen voor afhalen. 0474421273

wie niet betelde kan eventuele overschot kopen in weekend 4-5 april , het paasweekend zijn we gesloten 

 

 

 
 
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Back to Top