Boskeun: krachtig bier met smaakvol aroma

Het is weer zover, de Stille nacht is op en er staat al een nieuw streekbier te trappelen: Boskeun in Esen bij De Dolle Brouwers. Het recept bevat bleke mout, Poperingse Golding hop in bellen, biologische rietsuiker, zuiver oerwater, hoge gisting, gisting en nagisting in de fles.

Het resultaat is een krachtig bier met een heel specifieke smaak en aroma. Aan de kenners om bessen, zoethout, droge bladeren, vanille, chocolade en nog zoveel meer te ontdekken in de smaak, de nasmaak en het aroma. 

 

Alle bieren van De Dolle Brouwers zijn niet-gefilterd, niet-gepasteuriseerd en met nagisting. alc :9% Boskeun is de bijnaam van Jo, één van de broers Herteleer.

Toen de twee broers alweer slaags geraakt waren (spelen en vechten, wat is het verschil?) was er een wonde boven Jo's bovenlip. Dit was voldoende om hem de bijnaam Keun te geven (een hazenlip), later Boskeun.

Aangezien Boskeun een Paasbier is, raden we aan om het geen eeuwen te laten marineren maar het alleszins binnen het jaar te consumeren. Koel en donker bewaren 

nu nog een beetje te koop , per 6 in de bar

 

 

Back to Top